Pelkojen voittaminen

49,80 

+ huikeat bonukset kaupan päälle!

Kaipaatko tukea lapsen pelkojen ja ahdistuksen käsittelyyn?

Pelkojen voittaminen -kirjapaketti sisältää kirjat Fanni ja rento laiskiainen sekä Fanni ja liian jännittävä yö.  Sen avulla otatte haltuun tehokkaat keinot pelkojen voittamiseen ja käsittelyyn, kuormituksen huomaamiseen ja säätelyyn. 

Fanni auttaa voittamaan pelot!

Pelkojen voittaminen  -kirja-paketti opettaa lapselle pelkojen ja ahdistuksen hallintaa. 

Erilaiset ohimenevät pelot kuuluvat lapsen kehitykseen. Kehitysvaiheesta riippuen lapset voivat pelätä esimerkiksi vieraita ihmisiä, mielikuvitusolentoja ja pimeää tai sairauksia ja onnettomuuksia. Kouluikäiset lapset pelkäävät esimerkiksi epäonnistumista koulussa tai harrastuksissa. Jotkut lapset ovat synnynnäisesti muita herkempiä kokemaan erilaisia pelkoja. Lapsi saattaa myös oppia pelkoja ikävien kokemustensa kautta tai muilta ihmisiltä.

Kuten mikä tahansa voimakas tunne, myös lapsen pelot ja jännittäminen saattavat aiheuttaa häpeää ja kokemuksen siitä, että on erilainen kuin muut. Miksi kaverit uskaltavat laskea hurjan näköistä kierreliukumäkeä ja minä en?

Tarinat ovat oivallinen keino lähestyä pelko-teemaa ja löytää keinoja säädellä pelon tunnetta lievemmäksi. Pelkojen voittamisen kirjapaketti yhdistää pelkojen voittamisen ja stressinhallinnan keinot. Pelot ja huolet saattavat kuormittaa lasta. Pelokkuuteen tai ahdistukseen taipuvat lapset hyötyvät myös rentoutumisen taitojen harjoittelemisesta ja kyvystä tunnistaa ja säädellä stressiä.

Pelkojen voittaminen -kirjapaketti sisältää:

Fanni ja liian jännittävä yö

Fanni ja ystävykset ovat saaneet vanhemmiltaan luvan yöpyä majassa. He ovat täynnä intoa ja odotusta — kunnes on aika mennä nukkumaan. Metsästä kuuluvat äänet tuntuvat voimistuvan hetki hetkeltä, ja ystävysten majaretki loppuu lyhyeen. Onnistuvatko ystävykset löytämään rohkeuden ja yöpymään majassa?

Fanni ja liian jännittävä yö opettaa pelon tunteen säätelemistä ja rauhoittavaa sisäistä puhetta,

Pelko on luonnollinen tunne, jonka avulla lapsi oppii pysymään turvassa. Lapsen mielikuvituksen kehittyessä on vaikeaa hahmottaa, mitkä pelot ovat todellisia ja mitkä eivät. Kun pelko kasvaa liian voimakkaaksi, on omia ajatuksia ja toimintaa vaikea säädellä.

Fanni ja liian jännittävä yö -kirjan avulla lapsi tutustuu siihen, mitä pelko on ja miten rohkeuden voi itse houkutella aina tarvittaessa esiin. Kirjan tarina ja siihen liittyvät tehtävät auttavat lasta ymmärtämään, miten omat ajatukset vaikuttavat tunnesäätelyyn. Lisäksi kirjassa esitellään konkreettisia keinoja, joita lapsi voi käyttää pelkojen voittamisen harjoittelussa.

Rauhoittavan ja myönteisen sisäisen puheen käyttäminen on tärkeä tunnetaito, jota voi käyttää muidenkin tunteiden kanssa, joten kirjan teema sopii kaikille tunnetaitoja harjoitteleville lapsille.

Harjoiteltava tunnetaito
  • Houkutin: rauhoittava sisäinen puhe
  • Pelon tunteen sääteleminen

Kuvitus kirjasta Fanni ja liian jännittävä yö - pelon tunteen sääteleminen, jossa lapset ovat menossa majaan yöksi.

Fanni ja rento laiskiainen

Fanni-norsu ja ystävät tekevät viimeisiä valmisteluja kauan odotettuja tanssiaisia varten. Työntäyteiset päivät alkavat kuitenkin painaa, ja vanhemmat huomaavat ystävysten olevan tauon tarpeessa. Fanni keksii pyytää apua puussa makaavalta laiskiaiselta, joka näyttää osaavan rentoutumisen taidon. Millaisia neuvoja laiskiaisella on antaa riiteleville ja väsyneille ystävyksille?

Fanni ja rento laiskiainen opettaa stressin säätelyä ja rentoutumista.

Lapsi stressaantuu ja kuormittuu aivan kuten aikuinenkin, mutta lapsen stressin tunnistaminen ja arvioiminen voi olla vaikeaa. Kuormittuminen eli stressi näkyy lapsen käytöksessä usein itkuherkkyytenä, väsymyksenä, takertuvuutena, aggressiivisuutena, ärsyyntyneisyytenä, ruokahalun tai nukkumisen muutoksina.

Stressin säätely ja kyky rentouttaa keho on tärkeä taito ihan kaikille lapsille, jotta he oppivat tunnistamaan kuormittuneisuuden ja tietävät, miten palautua.

Harjoiteltava tunnetaito
  • Mielipuuha: rentoutuminen
  • Stressin tunnistaminen ja sääteleminen

Stressi liittyy vahvasti tunnetaitoihin, sillä kuormittuneena lapsen on vaikeampi säädellä tunteitaan ja tunteet heräävät helpommin ja tuntuvat voimakkaammilta. Kuormittuneena lapsen on vaikea löytää ratkaisuja arkisiin pulmiin ja pienetkin asiat saavat valtavat mittasuhteet. 

Fanni ja rento laiskiainen -tarinan ja siihen liittyvien tehtävien avulla on helppo harjoitella stressin säätelyä ja rentoutumista yhdessä lapsen kanssa.

Kuvitus kirjasta Fanni ja rento laiskiainen, jossa lapset harjoittelevat tanssiaskelia tuleviin tanssiaisiin

Fanni-kirjapaketti sisältää kaikki kuusi Fanni-kirjaa

 

Arkipäivän tunnetaitoja askel askeleelta

Loimme Fanni-tunnetaitosarjan, sillä halusimme tehdä tunnekasvatuksesta mahdollisimman helppoa! Moni lapsi ei mielellään asetu opetettavaksi, eikä aikuinen välttämättä tiedä, miten ottaa tunnetaidot puheeksi tai millaisilla sanoilla opastaa tunteiden kanssa toimimisessa. Fanni-kirjat on suunniteltu siten, että jo tarinan kuulemalla lapsi oppii käytännönläheisiä tunnetaitoja sekä tunteisiin liittyviä käsitteitä ja hänen ymmärryksensä tunteisiin liittyvistä ilmiöistä syvenee. Tunnetaitojen oppiminen voi olla yhteinen prosessi, jossa oppivat sekä lapsi että aikuinen! 

Jokainen Fanni-sarjan kirjoista toimii itsenäisesti ja opettaa lapselle jonkin konkreettisen tunnetaidon, jonka hän voi ottaa heti arjessaan käyttöön. Koko sarjaan tutustumalla lapsi saa harjoitusta tunnekäsittelypolun joka askeleelle ja oppii tunnetaitoja monipuolisesti.

Sen lisäksi, että lapsi oppii tunnetaitoja saadessaan tietoa tunteista, tunnetaitoja opitaan myös jatkuvasti vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Sen vuoksi Fanni-kirjat sisältävät tarinan ja tehtävien lisäksi myös tietoa tunnetaidoista aikuiselle.

Fanni-kirjat sisältävät  kuvitetun tarinan

1. Tarina

Jokainen mukaansatempaava tarina opettaa käytännönläheisen tunnetaidon, jonka voi ottaa heti käyttöön omassa arjessaan.

2. Tietoa

Vanhemmille, opettajille ja muille kasvattajille suunattuun tieto-osuuteen on koottu helposti lähestyttävää ja luotettavaa tietoa tunnetaidoista.

Fanni-kirjapaketti sisältää kuusi kirjaa, joissa jokaisessa on tietoa kasvattajalle
Fanni-kirjapaketti sisältää kuusi kirjaa, joissa jokaisessa on tehtäviä

3. Tehtäviä

Tehtäväosio sisältää lapsille ja aikuisille suunnattuja tehtäviä, jotka syventävät kirjan teemaa ja vievät sitä käytäntöön. Tehtävät sopivat kahdenkesken tai lapsiryhmässä tehtäviksi.

 

 

Tekijät

Kirjailijat Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston ovat perheiden tukemiseen, lapsen kehitykseen ja tunnetaitoihin erikoistuneita psykologeja, joiden motto on: luotettava psykologinen tieto kuuluu kaikille! He ovat luoneet laajaa suosiota saaneen Fanni Emotions -tuoteperheen, jonka tavoitteena on tehdä tunnekasvatuksesta mahdollisimman helppoa.

Kirjan ilmeikkään kuvituksen on tehnyt taiteilija, kuvittaja ja graafinen suunnittelija Linnea Bellamine.

Tilaa Pelkojen voittaminen  -kirjapaketti omasta verkkokaupasta – saat kaupan päälle upeat bonukset

Loimme bonusmateriaalin, jotta saisit enemmän irti Fanni Emotions -tuotteistasi. Bonusmateriaali toimitetaan välittömästi oston jälkeen sähköpostiisi. Näitä videoita ei saa mistään muualta!

Osta täysin riskittä: saat ilmaisen postituksen ja 14 päivän palautusoikeuden!

Fanni-kirjapaketti ostajalle bonusvideo: Näin toimit lapsen tunnekuohun aikana

→ BONUS 1

Kun ostat Pelkojen voittaminen -kirjapaketin, saat kaupan päälle Näin toimit lapsen tunnekuohun aikana -webinaaritallenteen, jolla psykologit ja kirjailijat Heidi Livingston ja Julia Pöyhönen esittelevät konkreettiset toimintaohjeet lapsen tunnekuohujen varalle. Webinaarin katsomisen jälkeen tiedät, miten toimia ja tukea lasta tunnekuohun aikana.

Fanni-kirjapaketti ostajalle bonusvideo: Näin käytät tunnekuvia arjessa

→ BONUS 2

Kun ostat Pelkojen voittaminen -kirjapaketin, saat kaupan päälle Näin käytät tunnekuvia arjessa -webinaaritallenteen, jolla psykologit ja kirjailijat Heidi Livingston ja Julia Pöyhönen opastavat tunnekuvien käyttämisen saloihin. Tunnekuvien käyttö tukee tunnetaitojen harjoittelua ja keskusteluyhtettä lapsen kanssa. Tunnekuvat ovat psykologien ykkösväline työssään monikäyttöisyytensä vuoksi! Webinaari esittelee erilaisia tapoja luoda ja käyttää tunnekuvia kotona tai lapsiryhmässä. 

Jäikö sinulla kysyttävää?

Katso usein kysytyt kysymykset tai kysy meiltä!

Lapsen pelot

Tekijät

Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston, kuvittanut Linnea Bellamine

Kustantaja

Kumma

Fanni ja rento laiskiainen

3., päivitetty painos, 2022
ISBN 978-952-370-274-5
Sidottu, 48 sivua

Fanni ja liian jännittävä yö

2. painos, 2022
ISBN 978-952-451-968-7
Sidottu, 56 sivua

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pelkojen voittaminen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kysymykset & Vastaukset

Ei kysymyksiä vielä

Kysy kysymys

Kaupan edustaja tai muut asiakkaat tulevat vastaamaan kysymykseesi.

Kiitos kysymyksestä!

Kysymyksesi on vastaanotettu ja siihen vastataan pian. Älä lähetä samaa kysymystä uudelleen.

Virhe

Warning

Virhe kysymyksen tallentamisessa. Ole hyvä ja ilmoita tästä verkkosivuston ylläpidolle. Lisätietoja:

Lisää vastaus

Kiitos vastauksestasi!

Vastauksesi on vastaanotettu ja julkaistaan pian. Älä lähetä samaa vastausta uudelleen.

Virhe

Warning

Virhe kysymyksen tallentamisessa. Ole hyvä ja ilmoita tästä verkkosivuston ylläpidolle. Lisätietoja:

Ostoskori
Scroll to Top