Fanni-sarja

Fanni-sarja on täynnä mukaansatempaavia tarinoita, samaistuttavia hahmoja sekä arkipäivän tunnetaitoja! Psykologien suunnittelemat Fanni-kuvakirjat on suunnattu noin 3–8-vuotiaille lapsille. Jokainen kirja sisältää aikuisille suunnatun tieto-osuuden kirjan teemasta sekä tehtäviä lapsen kanssa tehtäväksi.

Tunteiden tunnistaminen on tunnetaitojen harjoittelemisen ensiaskelia

”Kirjat käsittelevät voimakkaita tunnekokemuksia niin inhimillisesti, lempeästi ja tuomitsematta, että lapsenkin on helppo ymmärtää.

Fanni-sarja opettaa arkipäivän tunnetaitoja askel askeleelta

Jokainen Fanni-kirja toimii itsenäisesti, mutta koko sarjaan tutustumalla lapsi saa harjoitusta tunnekäsittelypolun joka askeleelle ja oppii tunnetaitoja monipuolisesti.

Fanni ja suuri tunnemöykky

Tunteiden tunnistamisen ja nimeämisen harjoitteleminen

Fanni häpeää voimakkaita tunteitaan. Äiti antaa Fannille tehtävän, jonka avulla hän huomaa, että tunteita onkin kaikkialla ja niiden tunnistaminen ja nimeäminen auttavat tunnemöykkyjen sulattamisessa.

Harjoiteltava tunnetaito

Tunteiden salliminen
Tunteiden tunnistaminen ja nimeäminen

Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari

Tunnesäätelyn harjoitteleminen

Fanni ystävineen kohtaa eväsretkellään tunteisiin reagoivia kukkia, jotka ovat aivan nuupallaan. Tunnelämpömittari näyttää punaista varoittavaa väriä. Ystävykset lähtevät auttamaan puiston eläimiä rauhoittumisessa.

Harjoiteltava tunnetaito

Tunnelämpömittari: tunteiden voimakkuuden tunnistaminen ja tunnesäätely

Fanni ja rento laiskiainen

Stressin säätelyn ja rentoutumisen harjoitteleminen

Fanni ystävineen on stressaantunut tulevien tanssiaisten järjestelyistä. Laiskiainen auttaa ystäviä rentoutumaan mielipuuhan avulla.

Harjoiteltava tunnetaito

Mielipuuha: rentoutuminen
Stressin tunnistaminen ja sääteleminen

Fanni ja levoton liikeri

Rauhoittumisen taitojen harjoitteleminen

Ralfin syntymäpäivä ja illan jännittävät tapahtumat saavat hänet niin levottomaksi, että kaikki uhkaa mennä pilalle. Ystävykset opettelevat kenguruhengitystä kehon rauhoittamiseksi.

Harjoiteltava tunnetaito

Keholliset tunnesäätelykeinot
Kenguruhengitys: rauhoittava syvähengitys
Vireystilan ja levottomuuden tunteen sääteleminen

Fanni ja liian jännittävä yö

Pelkojen voittamisen harjoitteleminen

Fanni ystävineen haluavat yöpyä metsään rakentamassaan majassa. Pimeässä on kuitenkin liian pelottavaa. Ystävykset harjoittelevan rohkeuden houkuttelemista voimalauseen avulla.

Harjoiteltava tunnetaito

Houkutin: rauhoittava sisäinen puhe
Pelon tunteen sääteleminen

Fanni ja kiukkuiset kaksoset

Rakentavan riitelyn harjoitteleminen

Lenni ja Lilli ovat ilmiriidoissa. Fannin auttaa Lilliä kertomaan tunteistaan ja tarpeistaan veljelleen.

Harjoiteltava tunnetaito

Sopukka: vetäytyminen tunnesäätelykeinona
Vihan tunteen sääteleminen
Rakentavan riitelyn askeleet

Fanni ja pikkuinen Miu

Isoihin muutoksiin sopeutuminen

Ralfille syntyy pikkuinen sisko. Veljeyteen liittyy monenlaisia tunteita ja myös huolia. Muutokseen sopeutuminen vaatii käsittelemistä ja aikaa.

Harjoiteltava tunnetaito

Muutoksiin liittyvien tunteiden tunnistaminen ja käsitteleminen
Huolista puhuminen

Fannin tunnetaitokortit

Fanni-sarjaan kuuluvat Fannin tunnetaitokortit auttavat lasta toimimaan kaikenlaisten tunteiden kanssa — oli kyse sitten hykertelevästä ilosta tai karvaasta pettymyksestä. Tunnetaitokortteihin on koottu lasten elämään sopivia tunteita sekä tunnepitoisia tilanteita. Korttien avulla voidaan harjoitella monipuolisesti kaikkia tunnekäsittelyn vaiheita. Korttipakka sisältää ohjeita ja vinkkejä korttien monipuoliseen hyödyntämiseen niin kotona kuin lapsiryhmässä.

Harjoiteltava tunnetaito

Tunnekäsittelypolku: tunteiden salliminen, tunteiden tunnistaminen, nimeäminen, sääteleminen ja ongelmanratkaisu

Tunnekorttien kuvat ja tehtävät tutustuttavat lapset tunteisiin ja niiden tarkoitukseen. Lisäksi ne auttavat pohtimaan omia tunnekokemuksia ja opettavat konkreettisia tunnesäätelykeinoja. Pakassa on 18 tunnekorttia.

Pulmakorttien samaistuttavat tilanteet puolestaan auttavat lasta harjoittelemaan toisen asemaan asettumista ja ongelmanratkaisua. Pakassa on 9 pulmakorttia.

Tunnelämpömittarikortin avulla voidaan harjoitella tunteen voimakkuuden tunnistamista, tunteen säätelyä ja tunneilmaisua.

Tilaa Fanni-tuotteita sarjan omasta verkkokaupasta – saat kaupan päälle upeat bonukset

Loimme bonusmateriaalin, jotta saisit enemmän irti Fanni Emotions -tuotteistasi. Bonusmateriaali toimitetaan välittömästi oston jälkeen sähköpostiisi. Näitä videoita ei saa mistään muualta!

→ BONUS 1

Kun ostat tämän tuotteen, saat kaupan päälle Näin toimit lapsen tunnekuohun aikana -webinaaritallenteen, jolla psykologit ja kirjailijat Heidi Livingston ja Julia Pöyhönen esittelevät konkreettiset toimintaohjeet lapsen tunnekuohujen varalle. Webinaarin katsomisen jälkeen tiedät, miten toimia ja tukea lasta tunnekuohun aikana.

→ BONUS 2

Kun ostat tämän tuotteen, saat kaupan päälle Näin käytät tunnekuvia arjessa -webinaaritallenteen, jolla psykologit ja kirjailijat Heidi Livingston ja Julia Pöyhönen opastavat tunnekuvien käyttämisen saloihin. Tunnekuvien käyttö tukee tunnetaitojen harjoittelua ja keskusteluyhtettä lapsen kanssa. Tunnekuvat ovat psykologien ykkösväline työssään monikäyttöisyytensä vuoksi! Webinaari esittelee erilaisia tapoja luoda ja käyttää tunnekuvia kotona tai lapsiryhmässä.

Tervetuloa Vinhavaaraan

Fanni-sarjan tarinat sijoittuvat Vinhavaaraan, joka on idyllinen paikka kaukana täältä. Fanni-sarjan hahmot ovat samaistuttavia erilaisine luonteenpiirteineen, ominaisuuksineen ja perhetaustoineen.

Hei, minä olen Fanni. Asun äitini kanssa metsän laidalla. Minut tunnistaa pisaranmuotoisista korvakuvioistani ja oranssista väristäni. Äiti sanoo, että pisarat korvissani ovat kuin onnenkyyneleitä, joita äidillä oli silmissään kun sai minut. Minunkin silmissäni on milloin ilon, milloin kiukun tai surun kyyneleet. Olen nimittäin aika tunteellinen pieni norsu. Tunteet heräävät minulla herkästi ja ne tuntuvat voimakkailta. Onnellisimmillani olen, kun leikin ystävieni kanssa. Nyt esittelen heidät teille!

Tässä on hyvä ystäväni Ralf, meneväinen liikeri. Ralfin tunnistaa siitä, että hänellä on sekä raitoja että täpliä turkissaan. Ralfin isä on nimittäin leijona ja äiti on tiikeri! Tykkään Ralfissa siitä, että hän on niin räväkkä ja kekseliäs tapaus. Hänen seurassaan ei ole tylsää! Ralf tykkää veistellä ja on erityisen taitava tekemään pillejä. Ralfin perhe asuu suuren kallion sisällä luolassa.

Nämä mustajoutsenet ovat Lilli ja Lenni. Lillillä ja Lennillä on sama syntymäpäivä, sillä he ovat kaksosia! He asuvat isiensä kanssa lammen rannalla.

Pidän Lillissä siitä, että hän harvoin jää sanattomaksi. Lillillä on hauskoja juttuja ja hän puolustaa ja tukee ystäviään viimeiseen asti. Hän piirtää mielellään. Lillin tunnistaa tuosta vekkulista sulkatupsusta.

Lennissä pidän siitä, että hän on pohdiskeleva ja järkevä. Lenni keksii yleensä kaikista parhaimmat ideat. Lenni pitää simpukoiden keräilystä ja kaarnalaivojen uittamisesta.

Fanni-sarja tarjoaa työkaluja lapsille ja aikuisille

Loimme Fanni-tunnetaitosarjan, sillä halusimme tehdä tunnekasvatuksesta mahdollisimman helppoa! Moni lapsi ei mielellään asetu opetettavaksi, eikä aikuinen välttämättä tiedä, miten ottaa tunnetaidot puheeksi tai millaisilla sanoilla opastaa tunteiden kanssa toimimisessa. Fanni-kirjat on suunniteltu siten, että jo tarinan kuulemalla lapsi oppii käytännönläheisiä tunnetaitoja sekä tunteisiin liittyviä käsitteitä ja hänen ymmärryksensä tunteisiin liittyvistä ilmiöistä syvenee. Tunnetaitojen oppiminen voi olla yhteinen prosessi, jossa oppivat sekä lapsi että aikuinen!

Fanni-sarja sisältää tarinoita, tietoa ja tehtäviä

1. Tarina

Jokainen mukaansatempaava tarina opettaa käytännönläheisen tunnetaidon, jonka voi ottaa heti käyttöön omassa arjessaan.

2. Tietoa

Vanhemmille, opettajille ja muille kasvattajille suunattuun tieto-osuuteen on koottu helposti lähestyttävää ja luotettavaa tietoa tunnetaidoista.

Fanni-sarja sisältää tarinoita, tietoa ja tehtäviä

Fanni-sarja sisältää tarinoita, tietoa ja tehtäviä

3. Tehtäviä

Tehtäväosio sisältää lapsille ja aikuisille suunnattuja tehtäviä, jotka syventävät kirjan teemaa ja vievät sitä käytäntöön. Tehtävät sopivat kahdenkesken tai lapsiryhmässä tehtäviksi.


Tunnetaidot ovat hyvinvoinnin perusta

Emme synny valmiiden tunnetaitojen kanssa, vaan niitä täytyy harjoitella kuten mitä tahansa taitoa. Tunnetaitoja opitaan tunteita kokemalla! Lapsen tunnetaidot vahvistuvat, kun hänellä on tilaa kokea kaikenlaisia tunteita, joiden käsittelyyn hän saa aikuisen apua.

Tunnteaidot auttavat muun muassa:

    • luomaan ja ylläpitämään merkityksellisiä ihmissuhteita,

    • oppimaan ja opiskelemaan,

    • pysymään terveenä psyykkisesti ja fyysisesti ja

    • rakentamaan vahvaa itsetuntoa ja itsetuntemusta.

Aikuinen toimii lapsen aputunnekäsittelijänä. Fanni-sarja vahvistaa monipuolisesti tunnekäsittelyn eri alueita. Tunnekäsittelypolku auttaa hahmottamaan tunnekäsittelyn vaiheita tunteiden sallimisesta tarpeen kohtaamiseen ja ongelmanratkaisuun:


Fanni-sarja on psykologien kehittämä palkittu lastensarja

Fanni Emotions on Suomen ostetuin tunnetaitosarja ja yksi suosituimmista kirjasarjoista.

Fanni-sarjan tekijät ovat saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon, minkä lisäksi Fanni-sarja on saanut Lastenkirjainstituutin myöntämän Punni-kirjallisuuspalkinnon kunniamaininnan.

Fanni-sarjan kirjat ovat olleet Suomen kustannusyhdistyksen kokoaman kahdenkymmenen ostetuimman lastenkirjan bestseller-listoilla useana vuonna peräkkäin.


Fanni-sarja

Ostoskori
Scroll to Top