,

Tunnekuohujen hallintaan

49,80 

+ huikeat bonukset kaupan päälle!

Voimakkaiden tunteiden säätely on vaikeaa ja tunnekuohussa ylilyöntejä sattuu herkästi. 

Tunnekuohujen hallintaan -kirjapaketti sisältää kirjat Fanni ja levoton liikeri sekä Fanni ja kiukkuiset kaksoset. Sen avulla opitaan sekä rakentavaa riitelyä että rauhoittumaan tunnekuohusta kehoa rauhoittamalla ja vetäytymällä omaan sopukkaan. Sopukka on hyvä keino myös kuormituksen poistoon esimerkiksi päiväkodin jälkeen. 

 

Fanni opettaa tunnekuohujen hallintaa!

Kaipaatko tukea erityisesti kiukun, raivareiden tai muiden tunnekuohujen hallintaan?

Tunnekuohujen hallintaan -kirjapaketti sisältää:

Fanni ja levoton liikeri opettaa rauhoittumisen taitoja

Ralf-liikeri odottaa malttamattomana tulevaa leijonalauman kokoontumista.  Päivän mittaan jännitys ja levottomuus kuitenkin yltyy aivan hallitsemattomaksi, eikä ystävien kanssa leikkimisestä tule mitään. Lammen rannalla ystävykset tapaavat innokkaan kengurunpoikasen, jolla on Ralfille ehdotus. Onnistuuko Ralf rauhoittumaan kengurun esittelemän keinon avulla?

Tunnekuohussa tunteet ovat niin voimakkaita, ettei lapsi pysty enää hallitsemaan toimintaansa. Mikä tahansa tunne voi johtaa tunnekuohuun, innostus vie lapsen herkästi levottomaan riehumiseen ja kiukku raivokohtaukseen. Kehon rauhoittaminen tunnekuohussa on vaikeaa, jos sitä ei ole harjoitellut ensin rauhallisissa tilanteissa.

Fanni ja levoton liikeri -tarinan avulla lapsi tutustuu kaikkein tehokkaimpaan rauhoittumiskeinoon: rauhoittavaan hengittämiseen. Kirjassa esitellään myös lukuisia muita rauhoittumiskeinoja, joista voi valita lapselleen sopivimman.

Harjoiteltava tunnetaito
  • Keholliset tunnesäätelykeinot
  • Kenguruhengitys: rauhoittava syvähengitys
  • Vireystilan ja levottomuuden tunteen sääteleminen

Pienen lapsen levottomuuden taustalla voi olla monia yllättäviäkin asioita. Voimakkaat tunteet näkyvät ja kuuluvat. Kirjan tarina ja siihen liittyvät tehtävät antavat rauhoittumiskeinoja lapsen levottomuuden ja vilkkauden säätelyyn. Lisäksi kirja auttaa rauhoittamaan mielen, kun tunteet uhkaavat käydä liian voimakkaiksi.

Kuvitus kirjasta Fanni ja levoton liikeri, jossa lapset harjoittelevat syvähengitystä

Fanni ja kiukkuiset kaksoset opettaa rakentavaa riitelyä

Viime aikoina mustajoutsensisarukset Lilli ja Lenni ovat alkaneet kinastella lähes joka asiasta. Kun Lilli suutuspäissään sotkee Lennin tammenterhojen laskemisen, nokkimiselta ja kipeiltä sanoilta ei säästytä. Ilmiriita on valmis silmänräpäyksessä! Löytävätkö sisarukset lopulta keinon, jolla kiukku saadaan lientymään ja riita ratkeamaan?

Vihaisena on vaikeaa toimia rakentavasti, sillä kiukun tunne yllyttää lasta hyökkäämään fyysisesti tai ilkeillä sanoilla. Toisen asemaan asettuminen on silloin vaikeaa. Taito vetäytyä tunteiden kuumentuessa on tärkeä, jotta oppii hallitsemaan sitä, mitä tekee ja sanoo riidan aikana.

Kirjan tarinan ja siihen liittyvien tehtävien avulla harjoitellaan rakentavaan riitelyyn tarvittavia taitoja: omien tunteiden ja tarpeiden sanoittamista, tunnesäätelyä ja anteeksi pyytämistä.

Harjoiteltava tunnetaito
  • Sopukka: vetäytyminen tunnesäätelykeinona
  • Vihan tunteen sääteleminen
  • Rakentavan riitelyn askeleet
Fanni ja kiukkuiset kaksoset -kirjan kuvituksessa Fanni ja Ralf katselevat, kun Lilli ja Lenni sopivat riitansa.

Fanni-kirjapaketti sisältää kaikki kuusi Fanni-kirjaa

 

Arkipäivän tunnetaitoja askel askeleelta

Loimme Fanni-tunnetaitosarjan, sillä halusimme tehdä tunnekasvatuksesta mahdollisimman helppoa! Moni lapsi ei mielellään asetu opetettavaksi, eikä aikuinen välttämättä tiedä, miten ottaa tunnetaidot puheeksi tai millaisilla sanoilla opastaa tunteiden kanssa toimimisessa. Fanni-kirjat on suunniteltu siten, että jo tarinan kuulemalla lapsi oppii käytännönläheisiä tunnetaitoja sekä tunteisiin liittyviä käsitteitä ja hänen ymmärryksensä tunteisiin liittyvistä ilmiöistä syvenee. Tunnetaitojen oppiminen voi olla yhteinen prosessi, jossa oppivat sekä lapsi että aikuinen! 

Jokainen Fanni-kirja toimii itsenäisesti ja opettaa lapselle jonkin konkreettisen tunnetaidon, jonka hän voi ottaa heti arjessaan käyttöön. Koko sarjaan tutustumalla lapsi saa harjoitusta tunnekäsittelypolun joka askeleelle ja oppii tunnetaitoja monipuolisesti.

Tunnetaitoja harjoitellaan tunnekäsittelypolun avulla.

Sen lisäksi, että lapsi oppii tunnetaitoja saadessaan tietoa tunteista, tunnetaitoja opitaan myös jatkuvasti vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Sen vuoksi Fanni-kirjat sisältävät tarinan ja tehtävien lisäksi myös tietoa tunnetaidoista aikuiselle.

Fanni-kirjat sisältävät  kuvitetun tarinan

1. Tarina

Jokainen mukaansatempaava tarina opettaa käytännönläheisen tunnetaidon, jonka voi ottaa heti käyttöön omassa arjessaan.

2. Tietoa

Vanhemmille, opettajille ja muille kasvattajille suunattuun tieto-osuuteen on koottu helposti lähestyttävää ja luotettavaa tietoa tunnetaidoista.

Fanni-kirjapaketti sisältää kuusi kirjaa, joissa jokaisessa on tietoa kasvattajalle
Fanni-kirjapaketti sisältää kuusi kirjaa, joissa jokaisessa on tehtäviä

3. Tehtäviä

Tehtäväosio sisältää lapsille ja aikuisille suunnattuja tehtäviä, jotka syventävät kirjan teemaa ja vievät sitä käytäntöön. Tehtävät sopivat kahdenkesken tai lapsiryhmässä tehtäviksi.

 

 

Tekijät

Kirjailijat Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston ovat perheiden tukemiseen, lapsen kehitykseen ja tunnetaitoihin erikoistuneita psykologeja, joiden motto on: luotettava psykologinen tieto kuuluu kaikille! He ovat luoneet laajaa suosiota saaneen Fanni Emotions -tuoteperheen, jonka tavoitteena on tehdä tunnekasvatuksesta mahdollisimman helppoa.

Kirjan ilmeikkään kuvituksen on tehnyt taiteilija, kuvittaja ja graafinen suunnittelija Linnea Bellamine.

Tilaa Tunnekuohujen hallintaan -kirjapaketti sarjan omasta verkkokaupasta – saat kaupan päälle upeat bonukset

Loimme bonusmateriaalin, jotta saisit enemmän irti Fanni Emotions -tuotteistasi. Bonusmateriaali toimitetaan välittömästi oston jälkeen sähköpostiisi. Näitä videoita ei saa mistään muualta!

Osta täysin riskittä: saat ilmaisen postituksen ja 14 päivän palautusoikeuden!

Fanni-kirjapaketti ostajalle bonusvideo: Näin toimit lapsen tunnekuohun aikana

→ BONUS 1

Kun ostat Tunnekuohujen hallintaan -kirjapaketin, saat kaupan päälle Näin toimit lapsen tunnekuohun aikana -webinaaritallenteen, jolla psykologit ja kirjailijat Heidi Livingston ja Julia Pöyhönen esittelevät konkreettiset toimintaohjeet lapsen tunnekuohujen varalle. Webinaarin katsomisen jälkeen tiedät, miten toimia ja tukea lasta tunnekuohun aikana.

Fanni-kirjapaketti ostajalle bonusvideo: Näin käytät tunnekuvia arjessa

→ BONUS 2

Kun ostat Tunnekuohujen hallintaan -kirjapaketin, saat kaupan päälle Näin käytät tunnekuvia arjessa -webinaaritallenteen, jolla psykologit ja kirjailijat Heidi Livingston ja Julia Pöyhönen opastavat tunnekuvien käyttämisen saloihin. Tunnekuvien käyttö tukee tunnetaitojen harjoittelua ja keskusteluyhtettä lapsen kanssa. Tunnekuvat ovat psykologien ykkösväline työssään monikäyttöisyytensä vuoksi! Webinaari esittelee erilaisia tapoja luoda ja käyttää tunnekuvia kotona tai lapsiryhmässä. 

Jäikö sinulla kysyttävää?

Katso usein kysytyt kysymykset tai kysy meiltä!

Tekijät

Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston, kuvittanut Linnea Bellamine

Kustantaja

Kumma

Fanni ja levoton liikeri

2. painos, 2022
ISBN 978-952-451-969-4
Sidottu, 48 sivua

Fanni ja kiukkuiset kaksoset

1. painos, 2021
ISBN 978-952-370-158-8
Sidottu, 56 sivua

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tunnekuohujen hallintaan”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kysymykset & Vastaukset

Ei kysymyksiä vielä

Kysy kysymys

Kaupan edustaja tai muut asiakkaat tulevat vastaamaan kysymykseesi.

Kiitos kysymyksestä!

Kysymyksesi on vastaanotettu ja siihen vastataan pian. Älä lähetä samaa kysymystä uudelleen.

Virhe

Warning

Virhe kysymyksen tallentamisessa. Ole hyvä ja ilmoita tästä verkkosivuston ylläpidolle. Lisätietoja:

Lisää vastaus

Kiitos vastauksestasi!

Vastauksesi on vastaanotettu ja julkaistaan pian. Älä lähetä samaa vastausta uudelleen.

Virhe

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information:

Ostoskori
Scroll to Top